Barack kép

A barack kép nagyon népszerű, hiszen ennek a zamatos, illatos, nap érlelte gyümölcsnek a látványa is vidámságot, gondtalanságot, a nyár illatait, ízeit juttatja eszünkbe.  A lakás bármely pontját tudjuk ilyen témájú képekkel díszíteni. Látványa megnyugtató, kellemes érzéssel tölti el az embert. Az őszibarack rendszeres fogyasztásával is nyugodtabbnak, gondtalanabbnak érezhetjük magunkat.

Őshazájának Perzsiát tartották, akárcsak a körte esetében, de valószínűleg Kínából származik, Európába a 16. századba került és azóta is nagy népszerűségnek örvend. Ennek oka nemcsak a zamatos, rendkívül finom ízében rejlik, hanem az egészségre gyakorolt hatása miatt is. Az őszibarack jótékony hatása a szervezetre ugyanis számos betegség megelőzésénél jelent segítséget. Ehhez azonban rendszeres fogyasztása ajánlott, mely legalább 2-3 darab elfogyasztását jelenti naponta.

Barack kép

A barackos képek témája sokszor önmagában a gyümölcs, de jellemzőek a gyümölcstálak is. A képeken az őszibarack fajták bármelyike, de a sárgabarackis fellelhető, és vannak népszerűbb fajták, amik a képeken jobban mutatnak. A barackok sárgás, narancsos színe gyönyörködteti a szemünket. A színek különbözőképpen hatnak ránk és akkor is hatnak, ha nem látjuk csak elképzeljük azokat. Négy elsődleges szín van, amelyek a legerősebben hatnak ránk: a zöld, a sárga, a vörös és a kék. A színeket gyakran meleg (vörös, narancs és sárga) és hideg (lila, kék és zöld) színekre osztjuk. A színek közül leginkább a vörös vonzza az emberi tekintetet.

A színek hangulatunkat, de egészségünket és boldogságunkat is különbözőképpen befolyásolják. A barack színei meleg színek, emiatt is hatnak ránk nyugtatóbban.  

A barackos képek a háztartási használati tárgyakon is gyakran megjelennek: asztalterítőn, székpárnán, csészéken, bögréken, kancsókon, vázákon. Régóta használjuk díszítő elemként. A képeken a barackvirágok is megjelennek, melyek rózsaszín virágai szintén szemet gyönyörködtetők. Az időjárástól és környezettől függően kora tavasztól számíthatunk a virágzására. A virágaiból tea is készíthető, mely szintén nyugtató hatású.

https://kepguru.hu/hatterkepek/cimke/levendula

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom