Barackfesztivál

Az őszibarack népszerű gyümölcs hazánkban is, így nem csoda, hogy Barackfesztivál is köszönti a termelőket és látogatókat a nyári őszibarack szezon során Szatymazon. Ezen a Csongrád megyei településen a gazdák közel 60 éve termelnek őszibarackot.  Az őszibarack hazánkban is nagy népszerűségnek örvend, hiszen az egyik legfinomabb, gyümölcs, mely nemcsak zamatos, hanem magas vitamin és ásványi anyag tartalmának köszönhetően egészséges is. Rendszeres fogyasztás mellett az őszibarack jótékony hatása a szervezetre nagyon jól érvényesül. Szerencsére bár a neve őszi, a sok fajta nemesítésnek köszönhetően már június közepétől egészen szeptember közepéig élvezhetjük a rendkívüli íz világú nap érlelte gyümölcsöket. 

Barackfesztivál – programok

A szatymazi rendezvény megrendezésére július közepén kerül sor. A kétnapos rendezvényen pálinka-, és birkafőzőverseny, többféle gasztronómiai élvezetet nyújtó lehetőség is várja az érdeklődőket. A barackpálinka őszibarackból készítve ritkaságnak számít, nem olyan gyakori, mint a kajszibarack pálinka. Ha lehetőségünk adódik kóstolni, ne hagyjuk ki.

A rendezvény ideje alatt számos kiállítás, különböző sport rendezvények, vásárok várják a látogatókat. A programok összeállításánál gondolnak kicsiket és nagyokra egyaránt.

A látogatóknak lehetőségük van a híres szatymazi barack több fajtájával is megismerkedni. A kétnapos fesztiválon őszibarack vásárlásra, gyümölcs- és lekvár kóstolásra is lehetőség nyílik.

Ha pedig bevásárolni is tudtunk a termelők zamatos, illatos gyümölcseiből, akkor otthon neki is láthatunk az őszibarack befőzésnek, mely által számos finomságot tudunk a nyár ízeiből a téli, hideg borongós napokra átvinni. Az őszibarack felhasználása igazán széleskörű, számos recept alapanyaga. A leves receptektől egészen a húsokig sokféle ételben használjuk, de leginkább süteményekben és főleg friss fogyasztásra. 

https://www.programturizmus.hu/

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom