Tartalomjegyzék
A barackos hús egy nagyon egyszerűen elkészíthető, igazán kitűnő ízvilágú főétel. Készülhet bármilyen húsból, és az őszibarack fajták mindegyike megfelelő hozzá. Nagyon könnyű étel, így önmagában, akár fogyókúrás étrendbe is beilleszthető. Nemcsak őszibarack szezon idején, hanem az év bármely időszakában elkészíthető akár őszibarack befőttből is.
Barackos hús recept
Hozzávalók:
- 6 nagyobb szelet csirkemell (vagy pulyka, vagy sertéshús) enyhén kiklopfolva (kb. 60 dkg)
- 6 db őszibarack (lehet őszibarackbefőtt is)
- 15-20 dkg reszelt sajt (edámi vagy trappista), vagy 6 nagyobb szelet
- kevés étolaj
- só
- bors
A barackos hús elkészítése:
- A kiklopfolt csirkemell szeletek meg kell sózni és borsozni.
- Egy tepsibe kevés olajat kell önteni, rátenni a fűszerezett hússzeleteket, majd lefóliázni.
- Előmelegített sütőbe kell tenni és 220 fokon sütni fél óráig, alul-felül sütés programon.
- Az őszibarackokat addig meg kell hámozni és félbe vágni.
- A barack szeleteket akár óvatosan be is lehet vagdosni és legyezőszerűen kinyitni.
- A megsült húst kivesszük a sütőből és a hús szeletekre rátesszük a barackokat (2-2 rájuk fér).
- Ezután a sajt darabokat a barackokra borítjuk, vagy a reszelt sajtot rájuk halmozzuk.
- Visszatesszük a sütőbe és még addig sütjük, ameddig a sajt a tetején ropogósan aranybarnára nem sült.
- Párolt rizzsel, vagy krumplipürével az igazi, amit a visszamaradt hús szaftjával meg is lehet locsolni.
Ez a barackos hús recept, bármely más gyümölccsel helyettesíthető, legyen az alma, körte, szilva vagy sárgabarack, de az igazi az őszibarackos! Arra érdemes figyelni, hogy a felhasznált gyümölcs ne legyen kemény. Az érett zamatos gyümölcsökkel a legfinomabb, amik nem annyira puhák, hogy szétesnek a sütés közben annak ellenére, hogy az olvadt sajt valamennyire összetartja őket.
Remek könnyed vacsora egy naplementés nyári estére, mely íz világát egy könnyed, illatos olaszrizling rendkívül módon kiemelheti az ízeket. Mindenképpen fehér, könnyed borok a kísérő italai.
https://hu.wikipedia.org/wiki/%C5%90szibarack
Vissza a kategória cikkeihez