A barackos kekszes süti sütés nélkül még gyorsabban elkészíthető, mint a sütést igénylő kevert barackos sütik.  Annyira egyszerű, hogy akár gyerekek is nekiállhatnak. Bármikor készíthető, nemcsak őszibarack szezon idején. Az őszibarack is helyettesíthető más gyümölccsel is, attól függően, hogy éppen mi érik. Tökéletesek hozzá az alábbi gyümölcsök is: sárgabarack, szilva, meggy, cseresznye, de akár vegyesen is keverhető.  

Barackos kekszes süti sütés nélkül

Hozzávalók a tésztához: 

  • 30 dkg négyzet alakú háztartási keksz
  • 1,5 csomag vaníliás pudingpor
  • 12,5 dkg vaj
  • 7 dl tej
  • 7 ek kristálycukor
  • 2 db tojás
  • 1 ek liszt
  • fél csomag zselatin
  • 1 bögre őszibarack hámozva, felkockázva

Barackos kekszes süti sütés nélküli változatának elkészítése

  1. A tojások fehérjéből kemény habot kell verni.
  2. Majd a pudingport kell a zselatinnal, a tojások sárgájával, a cukorral, liszttel és kevés tejjel elkeverni.
  3. Ha csomómentesre kevertük, hozzá kell adni a többi tejet és azzal együtt felfőzni.
  4. A még forró pudingos keverékbe kell tenni a vajat, és ketté kell osztani a krémet.
  5. Mindkettő adagba bele kell keverni a tojásfehérjét is fele-fele arányban.
  6. Az egyik keverékhez a felkockázott őszibarackot is hozzá kell önteni.
  7. Egy kisebb méretű tepsi aljába végig kell rakosgatni a keksz darabokat szorosan egymás mellé.
  8. Rá kell kanalazni az egyik krémet (ha öntjük feljöhetnek a keksz darabok).
  9. Azután óvatosan a másik krémet is.
  10. A tetejét ismét végig kell rakosgatni a keksz darabokkal.
  11. Hűtőbe kell rakni legalább 1 napra, akkor a keksz megpuhul és a kekszek mentén könnyen szeletelhető is.

Egy normál méretű tepsi adagjához kétszer ennyi mennyiség szükséges. Érdemes kipróbálni, de vigyázat könnyen rászokhatunk! Főleg mivel tényleg bármilyen variációban elkészíthető, igazán csak a fantáziánk és az otthon fellelhető készleteink szabhatnak határt.

Keksz alappal barackos túró torta is készíthető sütés nélkül.

https://femina.hu/recept/barackos-turotorta-sutes-nelkul/

Vissza a kategória cikkeihez