A kevert barackos süti egy rendkívül gyorsan és egyszerűen elkészíthető sütemény. Bármely alkalomra elkészíthető, nincs olyan alkalom, amelyen nem állná meg a helyét, ez a zamatos, illatos finomság. Bármikor készíthető, nemcsak őszibarack szezon idején. Az őszibarack is helyettesíthető más gyümölccsel is, attól függően, hogy éppen mi érik. Tökéletesek hozzá az alábbi gyümölcsök is: sárgabarack, szilva, meggy, cseresznye, de vegyesen keverve főleg igazán harmonikus íz világú. 

Kevert barackos süti recept

Hozzávalók a tésztához: 

  • 16 dkg liszt
  • 1 kk sütőpor
  • 13 dkg vaj
  • 4 evőkanál tej
  • 10 dkg kristálycukor
  • 3 db tojás
  • egy marék pirított dió

 Hozzávalók a töltelékhez: 

  • 60 dkg őszibarack meghámozva, kimagozva, felszeletelve
  • 1/2 tk őrölt fahéj
  • 2 ek porcukor

Kevert barackos süti elkészítése

  1. Az előzőleg átszitált liszthez hozzákeverjük a sütőport.
  2. A puha vajat a cukorral habverővel habosra kell kavarni, majd egyesével hozzáadva a tojásokat tovább kell keverni.
  3. Ha jól összedolgoztuk, akkor a sütőporos lisztet óvatosan hozzáadagolva keverjük tovább.
  4. Ehhez kell még a tejet önteni és azzal is összekeverni jó alaposan az egész tésztát.
  5. Végül bele kell szórni még a durvára aprított pirított diót is.
  6. Egy kisebb, kb. 25×15 centis tepsit vagy tűzálló tálat vajjal ki kell kenni, és liszttel beszórni.
  7. A masszát egyenletesen belesimítjuk.
  8. Az előzőleg megmosott, meghámozott és kimagozott barackokat szeletekre kell vágni.
  9. A barack szeleteket a tésztára kell sorakoztatni, akár egy kicsit bele is nyomkodva a tésztába.
  10. Ezután a fahéjat kikeverjük a cukorral és ezzel a keverékkel meg kell szórni a barackot, hogy mindenhova kerüljön.
  11. Ezután 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 35-40 perc alatt készre sütjük.  
  12. Ha kihűlt porcukorral, vagy fahéjas porcukorral még tovább ízesíthető.

https://pkrumpli.blogspot.com/2015/07/oszibarackos-kevert-sutemeny.html

Vissza a kategória cikkeihez