Tartalomjegyzék
A kevert barackos süti egy rendkívül gyorsan és egyszerűen elkészíthető sütemény. Bármely alkalomra elkészíthető, nincs olyan alkalom, amelyen nem állná meg a helyét, ez a zamatos, illatos finomság. Bármikor készíthető, nemcsak őszibarack szezon idején. Az őszibarack is helyettesíthető más gyümölccsel is, attól függően, hogy éppen mi érik. Tökéletesek hozzá az alábbi gyümölcsök is: sárgabarack, szilva, meggy, cseresznye, de vegyesen keverve főleg igazán harmonikus íz világú.
Kevert barackos süti recept
Hozzávalók a tésztához:
- 16 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
- 13 dkg vaj
- 4 evőkanál tej
- 10 dkg kristálycukor
- 3 db tojás
- egy marék pirított dió
Hozzávalók a töltelékhez:
- 60 dkg őszibarack meghámozva, kimagozva, felszeletelve
- 1/2 tk őrölt fahéj
- 2 ek porcukor
Kevert barackos süti elkészítése
- Az előzőleg átszitált liszthez hozzákeverjük a sütőport.
- A puha vajat a cukorral habverővel habosra kell kavarni, majd egyesével hozzáadva a tojásokat tovább kell keverni.
- Ha jól összedolgoztuk, akkor a sütőporos lisztet óvatosan hozzáadagolva keverjük tovább.
- Ehhez kell még a tejet önteni és azzal is összekeverni jó alaposan az egész tésztát.
- Végül bele kell szórni még a durvára aprított pirított diót is.
- Egy kisebb, kb. 25×15 centis tepsit vagy tűzálló tálat vajjal ki kell kenni, és liszttel beszórni.
- A masszát egyenletesen belesimítjuk.
- Az előzőleg megmosott, meghámozott és kimagozott barackokat szeletekre kell vágni.
- A barack szeleteket a tésztára kell sorakoztatni, akár egy kicsit bele is nyomkodva a tésztába.
- Ezután a fahéjat kikeverjük a cukorral és ezzel a keverékkel meg kell szórni a barackot, hogy mindenhova kerüljön.
- Ezután 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 35-40 perc alatt készre sütjük.
- Ha kihűlt porcukorral, vagy fahéjas porcukorral még tovább ízesíthető.
https://pkrumpli.blogspot.com/2015/07/oszibarackos-kevert-sutemeny.html
Vissza a kategória cikkeihez