Őszibarack grillezése

Az őszibarack grillezése – akárcsak egyéb gyümölcsök grillezése – nem kifejezetten népszerű. Bár az utóbbi időben a grillezés egyre nagyobb népszerűségnek örvend – és már nem is csak nyáron, de akkor feltétlenül, így egyre többen próbálkoznak ezzel is. Nem véletlenül, hiszen nagyon különleges desszerteket készíthetünk általuk. A hagyományos spárga, cukkini, paprika, gomba és más egyéb zöldségek is különféle módon készíthetők. Nagyon egyszerűen, gyorsan asztalra kerülő fogásokat tudunk belőlük varázsolni. Ráadásul készülhetnek sütőben, serpenyőben vagy a kerti grillezőn egyaránt. Ízesíthetjük számos módon, hiszen a zöldségek fűszerezése adja meg az ízét igazán.

De a desszertet is elkészíthetjük grillen, hiszen a gyümölcsök is grillezhetők. Így sütve készítve legfinomabbak az alma, körte, sárgabarack, őszibarack, ananász és a banán. De akár a görög– vagy sárgadinnyével is lehet próbálkozni. Igazán különleges könnyed édességeket varázsolhatunk belőlük.

Őszibarack grillezése

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb őszibarack
  • 5 evőkanál méz
  • 1 egész citrom frissen facsart leve

A grillezett őszibarack elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Először a grillt készítsük elő, hogy mire a gyümölcs és a pác elkészül, már lehessen is sütni.
  2. Majd az őszibarackokat mossuk meg alaposan, a nedvességet itassuk le róluk és vágjuk őket félbe, a magokat távolítsuk el.
  3. Majd a citromot vágjuk félbe, a levét facsarjuk ki.
  4. Keverjük össze az öt evőkanálnyi mézzel és az félbevágott őszibarackokat kenjük be ezzel a páclével.
  5. Az előmelegített grillen süssük meg mindkét oldalukat néhány perc alatt.

Ha elkészült szedjük tányérokra és vanília fagylalttal, tejszínhabbal tálaljuk. Díszíthetjük friss menta vagy citromfű levéllel is. Készíthetünk mellé egy hideg dinnye italt is! Igazán remek nyári, könnyed desszert egy grillezős ebéd vagy vacsora után. Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/%C5%90szibarack

Vissza a kategória cikkeihez