Őszibarack gyümölcsleves

Az őszibarack gyümölcsleves egy üdítően friss, könnyed nyári étel, melyet vétek kihagyni az őszibarack szezon idején. Sajnos nem hosszú időről beszélünk, emiatt is érdemes minél többször készíteni akár ezt a frissítő levest, vagy bármely őszibarackos ételt. Annál is inkább, mert az őszibarack jótékony hatása a szervezetre igazán rendkívüli, fogyasztása minden formában ajánlott. Mivel alacsony a glikémiás indexe (42) mértékkel cukorbetegek is fogyaszthatják.

Őszibarack gyümölcsleves krémesen recept

Hozzávalók:

  • 5-6 darab őszibarack
  • 2 darab tojássárgája
  • 5-6 dl víz
  • 1 evőkanál méz
  • 1 dl tejszín
  • 1 mk fahéj
  • fél citrom leve
  • szegfűszeg ízlés szerint

Az őszibarackos gyümölcsleves elkészítése

  1. A barackokat jó alaposan meg kell mosni, majd cikkekre vágni. (Néhány szeletet érdemes meghagyni a díszítéshez).
  2. A szeleteket a fahéjjal, kevés szegfűszeggel, a citrom levével és a mézzel össze kell keverni.
  3. Egy lábosba fel kell tenni 5-6 deciliter vizet a barackokkal együtt és fel kell főzni.
  4. Ezután le kell hűteni.
  5. Majd az egészet turmixba kell önteni, hozzá adni a tojások sárgáját és a tejszínt.
  6. Ezeket együtt alaposan össze kell turmixolni.
  7. Díszítéshez egy-két szelet barackot teszünk az elkészült leves tetejére.

Az őszibarack bármely gyümölccsel akár helyettesíthető is (körte, alma, szilva), vagy vegyesen is készíthető. Ez a leves – mint a többi gyümölcsleves is – készíthető pudingporral önmagában, vagy pudingpor, tejszín keverékével is. Bátran variálhatjuk őket és tovább ízesíthetjük saját íz világunknak megfelelően. Készülhet krémesítés nélkül is, gyümölcs darabokkal. Egy biztos: elrontani nem lehet és kiváló hűsítő, felüdülést ígérő leves, vagy akár desszert is lehet belőle.

Vissza a kategória cikkeihez

Címlap kép: Őszibarack leves (https://www.moksha.hu/konyha/a-leggyorsabb-hideg-gyumolcsleves-fozes-es-tejtermek-nelkul)