Az őszibarack gyümölcsleves egy üdítően friss, könnyed nyári étel, melyet vétek kihagyni az őszibarack szezon idején. Sajnos nem hosszú időről beszélünk, emiatt is érdemes minél többször készíteni akár ezt a frissítő levest, vagy bármely őszibarackos ételt. Annál is inkább, mert az őszibarack jótékony hatása a szervezetre igazán rendkívüli, fogyasztása minden formában ajánlott. Mivel alacsony a glikémiás indexe (42) mértékkel cukorbetegek is fogyaszthatják.

Őszibarack gyümölcsleves krémesen recept

Hozzávalók:

  • 5-6 darab őszibarack
  • 2 darab tojássárgája
  • 5-6 dl víz
  • 1 evőkanál méz
  • 1 dl tejszín
  • 1 mk fahéj
  • fél citrom leve
  • szegfűszeg ízlés szerint

Az őszibarackos gyümölcsleves elkészítése

  1. A barackokat jó alaposan meg kell mosni, majd cikkekre vágni. (Néhány szeletet érdemes meghagyni a díszítéshez).
  2. A szeleteket a fahéjjal, kevés szegfűszeggel, a citrom levével és a mézzel össze kell keverni.
  3. Egy lábosba fel kell tenni 5-6 deciliter vizet a barackokkal együtt és fel kell főzni.
  4. Ezután le kell hűteni.
  5. Majd az egészet turmixba kell önteni, hozzá adni a tojások sárgáját és a tejszínt.
  6. Ezeket együtt alaposan össze kell turmixolni.
  7. Díszítéshez egy-két szelet barackot teszünk az elkészült leves tetejére.

Az őszibarack bármely gyümölccsel akár helyettesíthető is (körte, alma, szilva), vagy vegyesen is készíthető. Ez a leves – mint a többi gyümölcsleves is – készíthető pudingporral önmagában, vagy pudingpor, tejszín keverékével is. Bátran variálhatjuk őket és tovább ízesíthetjük saját íz világunknak megfelelően. Készülhet krémesítés nélkül is, gyümölcs darabokkal. Egy biztos: elrontani nem lehet és kiváló hűsítő, felüdülést ígérő leves, vagy akár desszert is lehet belőle.

Vissza a kategória cikkeihez

Címlap kép: Őszibarack leves (https://www.moksha.hu/konyha/a-leggyorsabb-hideg-gyumolcsleves-fozes-es-tejtermek-nelkul)