Vörös császár őszibarack

A vörös császár őszibarack egy nagyon szép, bordópiros lombozatú, tavasszal rengeteg virágoz hozó gyümölcstermő díszfa. Az őszibarack a nevében arról az időről tanúskodik, amikor az érése kizárólag őszre esett. Azonban idővel a számos nemesítésnek köszönhetően megjelentek a hamarább érő őszibarack fajták. Így vált hazánkban is az egyik legkedveltebb gyümölccsé az őszibarack, mely júniustól egészen szeptember végéig elérhetővé vált.

Vörös császár őszibarack jellemzői

Gyümölcsei közép nagy méretűek, nagyon finom ízűek, augusztus közepén érnek. Sötétbordó színű a héja, a húsa bordós vöröses fehérrel cirkázott, magvaváló. A gyümölcseit csak éretten javasolt leszedni. Magas antioxidáns tartalmú, mely fogyasztása rendkívül jótékonyan hat az egészségre. 

Vörös császár őszibarackok felhasználása

Felhasználása sokrétű, friss fogyasztásra, lekvár, ivólé vagy dzsem készíthető belőle. Ennek a fajta őszibaracknak a felhasználása is széleskörű, akárcsak magának az őszibaracknak. Hiszen a hamvas, zamatos gyümölcs frissít a nyári melegben, akár levesként készítve is. De befőtt, rostos gyümölcslé, gyorsfagyasztott natúr gyümölcs, lekvár, dzsem, és még szeszes ital – likőr és pálinka – is készülhet belőle.

De még a barack aszalás is újra reneszánszát éli napjainkban. De a gyümölcsön kívül az őszibarack virága is alapanyagként szolgál teához és kozmetikumokhoz. Étlapra kerülhet levesként, gyümölcssaláta vagy saláta részeként, grillezhető, kitűnő fagylaltnak és süteménybe, s nem utolsósorban helye van a csecsemőkori hozzátáplálásban is. Akár házilag készített bébiételek, gyümölcspürék, akár az Ellas kitchen őszibarack – és egyéb kész bébiételei segítségével is. Ez utóbbiak bio gyümölcsből és zöldségből hozzáadott anyagok nélkül készített ételek a babák számára. 

https://hu.wikipedia.org/wiki/Őszibarack

Vissza a kategória cikkeihez

Címlapkép: Vörös csáazásr őszibarack (forrás: http://kerteszetiarudagardony.hu/roter-weinbergpfirsich-voros-csaszar-voros-belu-oszibarack)

error: Védett tartalom